شاید برای شما هم پیش آمده در آرایشگاه قبل از مانیکور کردن ناخنها این سوال از شما پرسیده شود؛ لاک معمولی بزنم یا ژلیش؟ کمتر کسی در مورد این لاکهای موقت و کاربردی که دارند و البته مزایا و معایبشان میداند. به همین دلیل مطلبی در این مورد تهیه کردهایم که در ادامه میخوانید.
لاک ژل چیست؟
لاک ژل های موقت که به نام لاک ژلیش معروف شدهاند، در واقع همان لاک کلاسیک هستند البته با دوام و کیفیت بهتر که با ژل اکریلیک مخلوط شده است. محصول فوق حرفه ای است که در سه مرحله روی ناخن اجرا می شود و توسط دستگاه (لامپ مخصوص LED یا UV ) خشک می شود. مزیت لاک ژل این است که بدون لب پر شدن و پاک شدن می توان بیشتر از ۲۱ روز روی ناخن دارای کاشت و ۲۱ روز روی ناخن طبیعی ماندگار باشد.
آموزش زدن لاک ژل به صورت مرحله به مرحله
1.ناخنها را مانیکور کنید. دقت کنید که لبه و سطح ناخن هایتان کاملا صاف و متقارن باشند تا در آخر نتیجه کارتان زیباتر شود.
2. سطح روی ناخن را بوسیله بافر خش میندازیم و درخشش ناخن را از بین میبریم. سپس دست ها را با آب بشویید و خشک کنید.
3.کوتیکول ناخن ها را جدا کنید : به کمک قیچی مخصوص کوتیکول ناخن، تمامی زائده های ناخن را از آن جدا کنید .
4.لاک پایه یا بیس کت را بصورت یک لایه بسیار نازک میزنیم بصورتی که به اندازه یک سر سوزن با پوست اطراف ناخن فاصله داشته باشد (میتوانید از برق ناخن معمولی هم استفاده کنید) سپس ٣٠ ثانیه در دستگاه led یا ٢ دقیقه در دستگاه uv قرار دهید.
5.اگر ژل ناخن شما شفاف است به دلیل اینکه زیر آن دیده می شود بهتر است از لاک ناخن با رنگ های پایه مانند صورتی کمرنگ، گلبهی یا بژ استفاده کنید. لاک رنگی را بصورت لایه نازک و با حفظ فاصله ذکر شده میزنیم و بمدت ٣٠ ثانیه در led یا ٢ دقیقه در uv قرار میدهیم ( این مرحله ٢ بار تکرار شود ). اگر ژل ناخن شفاف نیست نیاز نیست این مرحله را انجام دهید.
توصیه می شود اگر ناخن های ناصاف و کوچکی دارد لایه دوم را لاک بزنید .
6.در این مرحله لاک ژله ای به رنگ دلخواه را به دقت روی ناخن ها بزنید. دقت داشته باشید که با اطراف ناخن تماس نداشته باشد.به مدت ٣٠ ثانیه در led یا ٢ دقیقه در uv قرار میدهیم ( این مرحله ٢ بار تکرار شود ).
7.تاپ کت ژل را بصورت لایه نازک و با فاصله ذکر شده بزنید و به مدت ٣٠ ثانیه در led یا ٢ دقیقه در uv قرار دهید. (تاپ کت ژل برای درخشش و استحکام لاک استفاده می شود.)
8.بهتر است تاپ کت را دو بار تکرار کنید مخصوصا روی ناخن طبیعی برای دوام بیشتر.
9.در اخر پد اغشته شده به کلینزر را روی ناخن میکشیم .
10.دور ناخن را با روغن ناخن چرب کرده و ماساژ می دهیم.
توصیه می شود ناخن ژله ای را بلند درست نکنید زیرا در صورت شکسته شدن به شدت به ناخن پایه آسیب می رساند.
ژلیش ناخن چقدر دوام دارد؟
به طور قطعی نمیتوانیم بگوییم که دقیقاً ژلیش ناخن تا چه مدتی به صورت سالم روی ناخن باقی میماند چون با توجه به تخصص ناخن کار یا برند وسایل آنها، این زمان متغیر است. ولی به صورت میانگین میتوانید زمان یک تا سه هفته را برای لاک ژلیش در نظر بگیرید. ژلیش ناخن با استون و لاک پاککن پاک نمیشود. برای پاک کردن آن باید روشی تخصصیتر را پیش بگیرید که در بسیاری از مواقع هم در آرایشگاه یا سالن ناخن انجام میشود. زمانی که برای دوام لاک ژلیش گفته شد، مدت زمانی است که ژلیش ناخن سالم، بدون لبپریدگی، بدون ترک و سیاه شدن در نظر گرفته میشود. در غیر این صورت اگر بعد از یک ماه هم برای پاک کردن آن اقدام نکنید، ژلیش با شکلی نه چندان شبیه به ظاهر اولیهاش روی ناخن باقی میماند. خصوصاً اینکه در این مدت زمان باید قسمت جدید و رشد یافته ناخن طبیعی خودتان به شکل هلالی را هم در انتهای صدف ناخن، به ظاهرشان اضافه کنید. به هیچ وجه سعی نکنید لایههای خراب شده ژلیش را با دست به شکل نواری از روی ناخن بکنید، چون به بافت ناخن خود آسیب میزنید.
[woo-product-slider-pro id=”10045″]
آیا ژلیش بهتر از لاک کلاسیک است؟
ژلیش برای افرادی که مایلاند همیشه لاک داشته باشند و در عین حال خانمهای پرمشغلهای هستند و فرصت کافی برای لاک زدن مرتب ندارند یا خانمهایی که مرتب با آب و مواد شوینده سر و کار دارند و از دستکش استفاده نمیکنند انتخاب خوبی است. چون تا 15 روز مانند روز نخست براق و زیباست و به مرور لاک نوک ناخنها پاک نمیشود و زیباییاش را از دست نمیدهد.
دستگاه UV یا LED کدام بهتر است؟
در آرایشگاهها از دو نوع دستگاه UV یا LED استفاده میشود که مخالفان و مدافعان خاص خود را دارد. به گفته برخی افراد، لامپ UV ناخن را براقتر میکند و در مقایسه با لامپهای LED ارزانتر هم است، اما خشک شدن ناخن در دستگاه UV بیشتر از دستگاه LED طول میکشد و لامپ UV باید هرازگاهی تعویض شود. نکته مهم دیگر اینکه اشعه UV در درازمدت میتواند سبب بروز لک روی پوست شود.
لوازم مورد نیاز ژلیش
1.بافر
2.عقب زن
3.نیپر
4.ضد قارچ
5.پرایمر ژل
6.بیس کات ژل
7.لاک ژل (دارای رنگ های متنوع)
8.تاپ کات
9.پد کیلینزر
10.دستگاه UV یا LED
آیا ژلیش بدون عارضه است؟
ژلیش برای خانمهایی که ناخنهای ضعیف و حساسی دارند اصلا توصیه نمیشود چون به صورت 4 لایه روی ناخن میخورد و مانع از رسیدن اکسیژن کافی به ناخن میشود. در ضمن بهتر است هرازگاهی به ناخن فرصت استراحت داد و قبل از زدن لاک جدید ناخن را از لحاظ سلامت کاملا بررسی کرد. حتی کسانی که لاکهای معمولی میزنند هم باید گاهی به ناخنشان استراحت بدهند چون نرسیدن اکسیژن باعث زرد شدن آن میشود. نکته دیگر اینکه هرگز نباید ژلیش را به زور و با وسایل تیز و برنده یا حتی سوهان از روی ناخن پاک کرد زیرا این کار به شدت به صفحه ناخن آسیب میزند. فراموش نکنید هر بار بعد از پاک کردن ژلیش از روغنهای تغذیهکننده دور ناخن استفاده کنید.